Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

10 saveta da poboljšate rasvetu

Dobra rasveta čini razliku u prostoriji. Ako Vaš prostor deluje mutno, pogledajte 10 jednostavnih načina da ga poboljšate uz pomoć osvetljenja.

1. Razmotrite razmere. Stone lampe su sjajne, ali ponekad veliki fenjer, veliki luster ili velika stojeća lampa mogu da donesu središte, koje je prostoriji neophodno.

2. Dodajte regulator. To Vam lako omogućava da promenite raspoloženje i jačinu osvetljenja u zavisnosti od doba dana.

3. Uključite najmanje tri izvora svetlosti u svakoj sobi: glavno (luster) osvetljenje, specifično (stona lampa) osvetljenje, i ambijentalno (sveće ili dekorativna svetla) osvetljenje.

4. Izaberite pravu nijansu. Bele nijanse propuštaju više svetla, ali obično stvaraju hladan ton. Koloritne nijanse boje svetlo, pa će delovati kremastija, toplija ili hladnija, u zavisnosti od nijanse koju izaberete.

5. Koristite CFL ili LED diode za energetsku efikasnost. CFL diode imaju tendenciju da emituju oštriju svetlost, ali možete da isprobate pun spektar verzija svetlosti, koji ih menja u plavu i crvenu.

6. Osvetlite tamne uglove Vašeg doma: plakare, police, kuhinjske pultove, vitrine. Delovi, kao što su ovi, su često zanemareni, ali postaju funkcionalni i lepi kada se pravilno osvetle.

7. Koristite sveće za ambijent. Ništa ne pomaže u stvaranju atmosfere, kao niz sveća ili svećnjak na trpezarijskom stolu.

8. Ubacite reflektujuće površine u Vaš dom. Ogledala, sjajni podovi i metalne površine rasipaju svetlost po sobi.

9. Nosite se sa ružnim detaljima. Svi smo ih imali: lusteri iz 70-ih sa matiranim staklom koji prostoriju obasipaju prljavo žutom svetlošću. Promena boje ili izmeštanje detalja u potpunosti može da promeni izgled sobe.

10. Povećajte prirodnu svetlost, tako što ćete prozore držati čistim. To je jeftino i jednostavno, a zaista čini razliku.
22/04/2015

Podelite ovu vest


Saveti
IMAGE VIA WWW.ARCHIPRODUCTS.COM

IMAGE VIA WWW.ARCHIPRODUCTS.COM