Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

Saveti za renoviranje kupatila

Efikasan dizajn kupatila treba da zadovolji sve Vaše potrebe, fizičke i duhovne. Ovde su najvažniji saveti, koje treba razmotriti prilikom renoviranj kupatila.

1. Izaberite elegantne elemente.
Lavabo sa postoljem gracioznih linija mnogo je atraktivniji od kockastog kućišta. Klasična kada sa nogicama je kao skulptura kupatila.

2. Sedite u kadu, pre nego što je kupite.
Veće nije uvek bolje. Kada od 150 cm sasvim je dovoljna za većinu ljudi. Ona nudi dovoljno prostora da se ispružite i pruža sigurno uporište. Procenite kosinu za leđa i udobnost i podršku za vrat – kada za dve osobe ima kosine sa obe strane, a slavina se nalazi na sredini. Ako imate prostora samo za malu kadu, uzmite što dublju.

3. Izaberite trajne podne obloge (pločice).
Keramičke, mermerne i kamene ploče su izdržljive i otporne na vodu, što je dobar izbor za kupatilo. Podno grejanje će ove pločice činiti toplim.

4. Okačite stilizovano ogledalo.
Ogledalo sa prelepim ramom iznad lavaboa atraktivnije je od mnogih drugih površina prekrivenih ogledalom. Upotpunite ga sa podesivim zidnim ogledalom za šminkanje i razmislite o postavljanju osvetljene niše sa ogledalom za brijanje u tuš kabini.

5. Koristite prostor.
Iskoristite udubljenja u zidu i postavite zidni ormar, kako biste dobili dodatni prostor za skladištenje i uštedeli prostor na podu. Ormar bi trebao da ima dubinu od najmanje 10 cm i vrata.

6. Napravite prostor za tuširanje.
Razmislite o pravljenju koncepta otvorenog tuš prostora, kome ne treba zavesa ili vrata i koji je manje ograničavajući u odnosu na standardnu tuš kabinu. Pored dobro dizajnirane drenaže, tuš sa plafona i/ili visoki zid, koji onemogućava prskanje, područje izvan tuš prostora ostaje suvo.

7. Podelite prostor za dodatne funkcije.
U kućama sa back-to-back kupatilima, zajednički tuš sa pristupnim vratima na svakom od kupatila maksimizira ograničen prostor. Ili pretvorite ormar, koji se nalazi pored kupatila u malu ostavu sa pristupom susednom kupatilu.

8. Dizajnirajte osvetljenje koje deluje.
Dobro osvetljenje je imperativ. Kombinujte halogena svetla sa zidnim lampama ili svetlima u ogledalu za osvetljenje bez senki. Uvek ugrađujte regulatore.

9. Kupite kvalitetnu WC šolju.
Prilikom kupovine WC šolje, nije potrebno da potrošite velike svote novca, ali ne treba ni da škrtarite. Modeli sa izduženim sedištem su obično najudobniji.

10. Ubacite luksuz u svoje kupatilo.
Ukoliko ste sreće da imate dovoljno prostora, uredite prošireno spa-kupatilo, koje uključuje svlačionicu – utočište za privatnost i relaksaciju. Opremite ga televizorom, kaminom, spravama za vežbanje, stočićem za šminkanje i mnogim drugim sadržajima.
22/04/2015

Podelite ovu vest


Saveti