Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

10 načina da razbijete monotoniju u vašoj kuhinji

Jedno od najbitnijih mesta u svakoj kući, nažalost, često izgleda suviše obično. Sadrži pult za pripremanje hrane, nekoliko neophodnih uređaja i prostor za skladištenje. Ipak, uz malo mašte i inventivnog stilizovanja ovoj prostoriji možete dati lični pečat.
Nekoliko jednostavnih detalja koji će doneti svež i originalan izgled ovoj prostoriji nalaze se u ovom tekstu:

1. Potražite različite drške. Metal, drvo i keramika su uobičajeni izbori za drške i ručke tako da izborom nečega pomalo neobičnog možete uneti vaš lični stil u kuhinju. Ovde možete da vidite ne samo kako se kožne ručke savršeno uklapaju sa drvenim fiokama, već i da daju element iznenađenja svakome ko ovo primeti.

2. Bakarna sudopera. Bakar je veoma popularan materijal, koji se u kuhinji koristi od davnina. Često se koristi za lonce i šerpe, ali ga možete iskoristiti i za sudoperu. Skromnija od mermerne ali i dalje stilizovana, bakarna sudopera je nesvakidašnji ali odličan izbor.

3. Dodajte više svetla Kuhinje obično imaju već ugrađene sijalice iznad šporeta i mesta za pripremanje hrane. Ipak, dodavanjem jednostavne lampe na pult ili sto možete dati sasvim drugačiji osećaj prostoriji.

4. Detalji od nerđajućeg čelika. Nerđajući čelik je sjajan materijal za pult i često se koristi u profesionalnim kuhinjama. Na slici možete videti kako nerđajući čelik u kombinaciji sa ormarićima od iverice daje kuhinji blag i uredan izgled.

5. Okačite sliku. U želji da kuhinju napravimo što funkcionalnijom, često zaboravimo da kuhinji posvetimo dovoljno pažnje kao i svakoj drugoj prostoriji. Okačite sliku u kuhinju i odmah ćete uneti stil u ovaj praktičan prostor. Možete videti kako se uramljena fotografija savršeno uklapa sa kuhinjskim elementima i aspiratorom.

6. Ogledalo. Postavljanje ogledala je poznati način na koji prostoriju možete da učinite većom. Ogledala su praktična, lako se brišu, i što je najvažnije, dodaju prostoru osećaj veličine i dubine.

7. Sarađujte sa bojama. Kuhinja sa pločama je savršeno platno za kreativno dodavanje boje. Koristite boje da dodate iluziju većeg prostora u celoj kuhinji. Kuhinjski elementi ne moraju strogo biti u istoj boji. Možete promeniti boju na nižim ormarićima kao na ovoj slici.

8. Naglasite prostor za noge. Prostor za noge je često u tonu sa ostatkom kuhinje, napravljen od istog materijala kao i ormarići iznad njega. Ipak, ovde možete videti, kako prostor za noge, od nerđajućeg čelika, daje reflektivnu liniju koja prosto sija na dnu elemenata. Ovo je sitan detalj koji daje fin kontrast materijala.

9. Dodajte nešto staromodno. Spajanje savremenog i staromodnog nameštaja je stil koji se često koristi i može odlilčno da izgleda u svim prostorijama. Ipak, ovo nije čest slučaj u kuhinji. Okačite staromodnu policu sa začinima koja dopunjuje savremenu komodu. Ovo će dati vašoj kuhinji lični pečat, da ne pominjemo i da izgleda odlično.

10. Koristite sveže začine. Zašto bi saksije sa svežim začinima bile nabacane ispred prozora? Ko kaže da uvek mora da bude tako? Na slici možete videti kako je mesto za začine postavljeno u sredini pulta. A ako nemate dovoljno prostora na vašem pultu, možete okačiti jednostavnu policu sa začinima na zid.
10/11/2015

Podelite ovu vest


Saveti
1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10