Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

Ideje za dekoraciju praznične trpeze

Za razigranu prazničnu trpezu potrebno je dobro društvo i malo mašte. Predlažemo vam nekoliko jednostavnih i efektnih ideja za dekoraciju praznične trpeze od predmeta koje svi imamo kod kuće.

1. Jelka – salveta

Aranžiranje salveta je verovatno najjednostavniji i najpovoljniji način dekoracije stola. Predlažemo vam da salvetu aranžirate u oblik novogodišnje jelke, pogotovo ako će za stolom biti dece, oni će im se najviše obradovati. Ovde možete pogledati kako da korak po korak salvetu presavijete.

2. Sneško belić – tanjiri

Domišljata i vrlo lako izvodljiva dekoracija omiljena kod najmlađih. Nekada je samo potrebno sagledati stvari iz drugačije perspektive, u ovom slučaju servis i escajg su raspoređeni tako predstavljaju Sneška kao simbol zimskih čarolija.

3. Svećnjak – čaša

Svetlost sveća je gotovo sinonim za toplu prazničnu atmosferu. Svećnjaci ne moraju biti skupi, možete ih lako sami napraviti od čaše ili tegle i ukrasiti borovim grančicama koje će učiniti da vaš dom božanstveno zamiriše.

4. Mašne na stolicama

Zašto ne biste ukrasili i stolice praznične trpeze? Jedna mašna, šišarka ili borova grančica učiniće atmosferu za stolom svečanom.
26/12/2016

Podelite ovu vest


Saveti