Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

Useljivo

Projekat razvoja stambeno poslovnog objekta u Futoškoj ulici br. 57 obuhvata izgradnju podzemnih garaža na dva nivoa, poslovnog prostora u prizemlju i galeriji objekta, i stambenog prostora od I do VII sprata na 8975 m² korisnog prostora.
U izgradnji je 86 stambenih jedinica, različitih struktura, od garsonjera do petosobnih stanova, i deset lokala.
U suterenu objekta će se, pored parking mesta, nalaziti ostave i biciklana koja će biti obezbeđena i dostupna na korišćenje svim stanarima. Osim 60 parking mesta u suterenu biće obezbeđeno i 20 parking mesta u dvorištu objekta.
Ovim objektom započinjemo Zeleni koncept stanovanja, koji objedinjuje dosadašnje eko segmente koje smo primenjivali u izgradnji i unapređuje naš pravac održive gradnje.

pročitaj više

Trudimo se da sa svakim novim objektom podignemo kvalitet izgradnje, te ćemo poboljšanjem razreda energetskog pasoša sa „C“ na “B” razred, obezbediti efikasniju uštedu energije i komfor. Oprema koja to obezbeđuje je: kamena vuna 10-20cm, niskoemisiona stakla, stolarija sa termozaštitom, kalorimetri u svim stanovima i kondenzacioni kotlovi. Sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti ali i smanjenja troškova, za svaki stan će biti postavljeni setovi sa pripremom za postavku vodomera za pojedinačno obračunavanje utroška vode, spremni za promenu načina obračuna. Novine se javljaju i u vidu zvučne izolacije između etaža i zelene fasade – ograda terasa projektovanih kao žardinjere sa sprovedenim zalivnim sistemom i zasađenim biljem.
Unutrašnje opremanje stana usmereno je ka domaćim i stranim brendovima prve klase uz prateće garancije.
S ponosom ističemo da smo u aprilu 2016. godine uselili prvi stambeno poslovni objekat na području Novog Sada sa zelenim krovnim terasama, a ovu sjajnu praksu ćemo nastaviti i na ovom objektu. Novina je da pristup krovnim baštama neće imati samo privilegovani pojedinci, već svi stanari, jer smo obezbedili prostor za zajedničku krovnu baštu na površini od 120m2. Osim što izgledaju kao prelepe zelene oaze usred grada, zeleni krovovi imaju mnoge funkcionalne i ekonomske prednosti nad običnim krovovima. Deluju kao toplotna izolacija čime smanjuju troškove grejanja do 20%, upijaju zvuk i smanjuju uticaj buke, i produžavaju životni vek krova štiteći ga od UV zračenja, a zelenilo filtrira vazduh čime se stvara kvalitetnija mikroklima.
Projektom "Eko kultura stanovanja", koji obuhvata izgradnju eko punkta namenjenog za selekciju reciklažnog otpada i sklapanje saradnje sa firmama koje odnose selektovani otpad, omogućićemo stanarima da recikliraju iskorišćeno ulje, papir i plastiku, što će doprineti budžetu skupštine stanara i podizanju svesti stanara o zaštiti životne sredine.

zatvori

Ugao Futoške ulice i Cara Dušana

Lokacija: Futoška 57


Lokali i garaže

Lokal 7

 • Stepenište13,42m²
 • Predprostor 13,22m²
 • Toalet 12,10m²
 • Toalet 22,49m²
 • Predprostor 23,00m²
 • Ukupna neto površina269,04m²

Lokal 8

 • Stepenište13,35m²
 • Predprostor 13,16m²
 • Toalet 12,29m²
 • Toalet 22,32m²
 • Predprostor 23,38m²
 • Ukupna neto površina162,05m²

Lokal 7+8


  Galerija slika


  Dnevna zona, stan 2