Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

Useljivo

Gradnju stambeno-poslovnog objekta u Futoškoj ulici br. 57 smo završili u decembru 2018. god. U okviru ovog objekta izgrađene su podzemne garaže na dva nivoa suterena, poslovni prostor u prizemlju i galeriji objekta, i stambeni prostor od I do VII sprata, na 8975 m² korisnog prostora.
U suterenu objekta se, pored parking mesta, nalaze ostave i biciklana koja je obezbeđena i dostupna na korišćenje svim stanarima. Osim 62 parking mesta u suterenu, obezbeđeno je i 20 parking mesta u dvorištu objekta.
Ovim objektom započeli smo Zeleni koncept stanovanja, koji objedinjuje dosadašnje eko segmente koje smo primenjivali u izgradnji i unapređuje naš pravac održive gradnje.

pročitaj više

Trudimo se da sa svakim novim objektom podignemo kvalitet izgradnje, te smo poboljšanjem razreda energetskog pasoša sa „C“ na “B” razred, obezbedili efikasniju uštedu energije i komfor. Oprema koja to obezbeđuje je: kamena vuna 10-20cm, niskoemisiona stakla, stolarija sa termozaštitom, kalorimetri u svim stanovima i kondenzacioni kotlovi. Sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti ali i smanjenja troškova, za svaki stan su postavljeni setovi sa pripremom za postavku vodomera za pojedinačno obračunavanje utroška vode, spremni za promenu načina obračuna. Novine se javljaju i u vidu zvučne izolacije između etaža i zelene fasade – ograda terasa projektovanih kao žardinjere sa sprovedenim zalivnim sistemom i zasađenim biljem.
Unutrašnje opremanje stana usmereno je ka domaćim i stranim brendovima prve klase uz prateće garancije.
S ponosom ističemo da smo u aprilu 2016. godine uselili prvi stambeno poslovni objekat na području Novog Sada sa zelenim krovnim terasama, a ovu sjajnu praksu smo nastavili i na ovom objektu. Novina je da pristup krovnim baštama neće imati samo privilegovani pojedinci, već svi stanari, jer smo obezbedili prostor za zajedničku krovnu baštu na površini od 120m2. Osim što izgledaju kao prelepe zelene oaze usred grada, zeleni krovovi imaju mnoge funkcionalne i ekonomske prednosti nad običnim krovovima. Deluju kao toplotna izolacija čime smanjuju troškove grejanja do 20%, upijaju zvuk i smanjuju uticaj buke, i produžavaju životni vek krova štiteći ga od UV zračenja, a zelenilo filtrira vazduh čime se stvara kvalitetnija mikroklima.
Projektom "Eko kultura stanovanja", koji obuhvata izgradnju eko punkta namenjenog za selekciju reciklažnog otpada i sklapanje saradnje sa firmama koje odnose selektovani otpad, omogućili smo stanarima da recikliraju iskorišćeno staklo, limenke, papir i PET ambalažu, što će doprineti budžetu skupštine stanara i podizanju svesti stanara o zaštiti životne sredine.

zatvori

Ugao Futoške ulice i Cara Dušana

Lokacija: Futoška 57


Lokali i garaže

Lokal 7

  • Ukupna površina prizemlja27,21m²
  • Ukupna površina galerije269.04m²
  • Ukupna etažirana površina296,25m²

Lokal 8

  • Ukupna površina prizemlja27,28m²
  • Ukupna površina galerije162,05m²
  • Ukupna etažirana površina189,33m²

Lokal 7+8


    Galerija slika