Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

Eko kultura

U saradnji sa Aspect Brand Design, studiom specijalizovanim za grafički i web dizajn i brendiranje proizvoda, Erker Inženjering započinje projekat pod nazivom “EKO KULTURA STANOVANJA”.
Projekat ima za cilj pokretanje mini sistema namenjenog očuvanju životne sredine u okviru Erkerovih stambenih objekata.
Eko kultura stanovanja sugeriše na niz aktivnosti čijom primenom direktno utičemo na poboljšanje kvaliteta života.

Planirane aktivnosti :
* primarna selekcija i odlaganje odpada
* primena hortikulture u svakodnevnom životu
* edukacija i prvi koraci korišćenja solarne energije

Ovaj projekat obuhvata i kreativno rešenje eko kućice namenjene odlaganju selektovanog otpada- plastike, papira i iskorišćenog ulja.

U toku je izrada pilot projekta na našem uknjiženom i useljenom objektu u ulici Laze Nančića. Eko kućica će se nalaziti u ograđenom dvorištu pored dečijeg igrališta.

Cilj saradnje Aspect studija i Erker Inženjeringa je podizanje ekološke svesti, kroz korake pomoću kojih istovremeno čuvamo životnu sredinu i ostvarujemo finansijsku dobit. Sav prihod od recikliranog otpada će se uplaćivati na tekući račun skupštine stanara. Nadamo se da će stanari podržati ovakvu inicijativu.

U susret ovoj idej izašle su i firme: Grafoprom doo, Greentech doo, Bio-Oil SAS, Logo i Flora art, koje su podržale EKO KULTURU STANOVANJA i izrazile zadovoljstvo što se ovakvi projekti po prvi put javljaju u našem gradu i da je Novom Sadu potrebno angažovanje gradjana s obzirom da grad veoma sporo napreduje na polju ekologije.

Ovaj projekat je nastavak uspešne saradnje koja je realizovana u pomentom objektu, u vidu kreiranja plakata pod nazivom “Abeceda kućnog reda”, sa ciljem da apeluje na stanare i svakodnevno podseća na primenu bontona kolektivnog stanovanja.

Ovakvim inicijativama Erker Inženjering svojim stanarima omogućuje da aktivno učestvuju i budu deo jednog novog načina života u kojem se stvaraju dobre i isplative navike.
27/03/2015

Podelite ovu vest


Sve vesti
Eko punkt za odlaganje otpada

Eko punkt za odlaganje otpada