Nacionalna Asocijacija zelenih krovova i terasa

Futoška 57: Globalno reprezentativan primer zelene gradnje

Naša stambeno-poslovna zgrada u Futoškoj ulici 57, odabrana je kao jedan od reprezentativnih primera zelene gradnje u svetu!

Zajedno sa drugim objektima održive gradnje širom sveta, F57 je objavljen u atlasu svetskog saveta zelene gradnje. Glavni kriterijum na osnovu kog se odlučivalo je zdravstveni benefit, odnosno smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Celu mapu možete pogledati na sajtu World Green Building Council.


Šta je Green Building Council?

1993. godine osnovano je prvo Veće za zelenu izgradnju (Green Building Council).

Osnovano je s misijom da promoviše pozitivne prakse usmerene na održivost u građevinskoj industriji i na taj način su prvi put okupili tu industriju kroz vrednosni lanac radi unapređenja zelene gradnje.

Od svog formiranja, Green Building Council je prerastao u globalnu mrežu od oko 70 saveta za zelenu izgradnju širom sveta.


Erker zgrada, Futoška 57

Gradnju stambeno-poslovnog objekta u Futoškoj ulici br. 57 smo završili u decembru 2018. god.

Ovim objektom započeli smo Zeleni koncept stanovanja, koji objedinjuje dosadašnje eko segmente koje smo primenjivali u izgradnji i unapređuje naš pravac održive gradnje.

Ono po čemu je zgrada posebna su zeleni krovovi i terase. Osim što izgledaju kao prelepe zelene oaze usred grada, zeleni krovovi imaju mnoge funkcionalne i ekonomske prednosti nad običnim krovovima.

Više o objektu na stranici objekta Futoška 57.

Veoma smo ponosni na rezultate i u tom pravcu ćemo nastaviti i dalje!

Budućnost je stigla, zelena je i svetla!
22/11/2019

Podelite ovu vest


Sve vesti